Bitlis'te heyelan 12 köyün yolunu ulaşıma kapattı

Bitlis'in Mutki İlçesi Meydan mevkiinde meydana gelen heyelan, 12 köye ulaşım sağlayan yolun kapanmasına neden oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te heyelan 12 köyün yolunu ulaşıma kapattı

Bitlis'in Mutki İlçesi Meydan mevkiinde meydana gelen heyelan, 12 köye ulaşım sağlayan yolun kapanmasına neden oldu. İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, çöken yolun onarılması için yoğun çalışma yürütüyor.

Geçen hafta bölgede etkili olan yağmurun ve karların erimesinin toprağı yumuşatmasıyla, Mutki İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Meydan mevkiinde heyelan meydana geldi. Toprak yığını ve kaya parçaları, yamaçtan koparak, 12 köye ulaşım sağlayan grup köy yoluna indi. Büyük bir alanı toprak yığınıyla kapanan yolun bir kıs mı da kayarak dereye sürüklendi.

Yolun ulaşıma kapanmasının ardından Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, bölgede çalışmalara başladı. Bir taraftan yoldaki heyelan temizlenirken, diğer taraftan da yolun onarılmasına çalışılıyor.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bölgedeki çalışmaların en kısa zamanda bitirilmeye çalışıldığını söyledi. Vali Yurdakul, kar yağışının yoğun olarak yaşandığı bir kış dönemi geçirdiklerini, buna karşılık başarılı bir karla mücadele çalışması yürütüldüğünü de belirterek, "Ekiplerimiz, geceli ve gündüzlü çalışma yürüterek vatandaşlarımızın mağdur olmalarının önüne geçtiler. Son derece başarılı bir mücadele veren ekiplerimizi tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın kırsalda ve şehir merkezinde mağdur olmamaları için çok özel çabalar harcandı. Zannediyorum bundan sonra fazla ağır bir kar yağışı olmayacak. Olursa da ekiplerimizin mücadelesi devam edecek" dedi.

Bu arada, bölgedeki etkili olan yağmur, Meydan Köyü'nde ise sele neden oldu. Sel nedeniyle Meydan İlköğretim Okulu sular altında kaldı. Okulun sular altında kalması nedeniyle, eğitim, köyde bulunan sağlık ocağına ait bir odada veriliyor. Okulun çevresindeki çamurun temizlenmesi için de çalışmalar yürütülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber